Gümüş Karşılaştırma
Gümüşün Tarihi
Binlerce yıldır, gümüş güzelliği ve dayanıklılığı için takdir edilmiştir. Mücevheratta kullanılmadan önce gümüş, madeni para ve gümüş yapımında kullanılıyordu. Bugünlerde gümüş çoğunlukla, yüzükler, gümüş küpeler, gümüş bilezikler ve gümüş kolyeler gibi gümüş takılar için kullanılmaktadır. Saf gümüş doğası gereği yumuşak ve gözenekli olup, ezilmeye ve kararmaya meyillidir. Yine de bu güzel metal, dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları için güçlendirilebilir.Gümüşe karşılık ince gümüşe gelince, her birinin kendine göre yararları vardır.
Mücevher yapımında kullanılan iki ana gümüş türü vardır: Som gümüş ve Saf gümüş. Her iki gümüş türü de saf gümüşten kaynaklanır. Yukarıda belirtildiği gibi, saf gümüş yumuşaktır ve hasara meyillidir. Bu nedenle, dayanıklılığa, dayanıklılığa ve kararmaya karşı direnci arttırmak için gümüşe başka metaller ilave edilir.
Som gümüş
Gümüş bir alaşımdır, yani gümüşe ek olarak diğer metallerle karıştırılır. Tipik olarak, bakır bir alaşım oluşturmak için eklenen metaldir. Ek olarak, çinko, platin ve bor gibi diğer metaller alaşım oluşturmak için karıştırılabilir.
Bir alaşım, gümüş olarak kabul edilmesi için en az % 92,5 gümüş içermelidir. Diğer metaller kalan % 7.5'i oluşturur.
Gümüş bir yüzük bandının iç kısmı gibi, gümüş takılar üzerine 925 ayar damga takmak yaygındır. Bu damga verilen gümüş parçanın orijinalliğini belirtmek için son derece önemlidir.
Saf gümüş
925 ayar gümüş, takılarda kullanılan en yaygın gümüş çeşidi olmasına rağmen, tek tip değildir. İnceltilmiş gümüş % 99.9 saf gümüş ve .999 damgası ile işaretlenmiştir. İnceltilmiş gümüşten yapılmış takılar, yumuşak ve bükülmeye veya kırılmaya yatkın olduğundan büyük bir özenle kullanılmalıdır.
Gümüş Değerinde Bilgiler
30 Ocak 2020
Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön