24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

 

Çocuklar doğasında olduğu için sürekli öğrenerek büyür. Ailede başlayan eğitim okullarda öğretmenleri aracılığıyla devam eder. Okul çağındaki çocuk, eğitimini okulda karşılıyor olsa da desteğe ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu gibi durumlarda öğretmenler devreye giriyor. Çocukların evden uzak zamanlarında onların tüm sorumluluklarını karşılıyorlar. Öğretmenler, çocuklara sadece okula dair eğitimler vermeleri gerekirken onların her türlü şeyleriyle ilgileniyor ve onlar için ikinci bir aile oluyorlar. Bütün bunlar ile çocuklar daha hızlı adapte olabiliyor. Kısacası öğretmenler hayata iyi bireyler yetiştirmek için görevli olan kişilerdir.

Kalkınmanın en temelinde eğitim ve öğretim yatıyor. Toplumun dünya üzerindeki konumunu ve statüsünü yine eğitim belirliyor. Tüm insanlığın aile sonrasındaki eğitimi öğretmenlerle olandır. Öğretmenler ile kültür, sanat, bilim, teknoloji gibi alanlarda bilgilendirmeler sağlıyor ve ileriye yönelik hazırlıklar yaptırıyor. Atatürk’ün de dediği gibi “Ulusal irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emeldir!” Bu sözünden sonra eğitim alanında birçok düzenleme yapmış ve birçok yenilik getirmiştir.

Latin alfabesi kabul edildi ve ardından Millet Mektepleri ile okuma yazma seferberliği oluşturulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğinde 24 Kasım 1928 tarihinde çalışmalar başlatıldı ve binlerce kişi böylece okuma ve yazma öğrendi. O günden beri 24 Kasım tarihi hep Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmen; insanları ileriye yönelik olarak hazırlayan, yetiştiren ve iyi bireyler yetiştirmek için uğraşan kişidir.

Öğretmenler günü, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki hem sevginin hem de saygının en üst düzeye ulaşmış hale geldiği gündür. Bu kadar kıymetli ve değerli bir günün anlamına ve önemine bakıldığında öğretmene olan sevgi saygı ve ona verilen değer aslında ülkeye karşı olan değerdir. Öğretmen toplumun aynası niteliğindedir. Öğretmenler günü demek özveriye sahip olan öğretmenlerimizin kıymetlerini bir kere daha anlayıp onlara olan saygımızın bir katman daha katlandığı gün demektir.
“Başta Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!”

 


Gümüş Değerinde Günler

24 Kasım 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Günler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR