3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

 

İnsanlar kimi zaman doğuştan kimi zaman ise herhangi bir hastalıktan ya da kaza sonucu olarak belirli uzuvlarını kaybedebilmekte ve bu tarz insanlar engelli olarak adlandırılmaktadır. Engeli olan insanlar yani engelli olan insanlar, bedensel olarak engele sahip olabildikleri gibi zihinsel, duygusal ve sosyal yeti olarak da engele sahip olabilmektedir. Bu tarz insanlara moral olması ve onların engeli olmayan insanlardan farklı olmadığını hissettirmek adına, onları anlayabilmek ve de onlar gibi bu hayata bakabilmek gerekmektedir. Dünya Engelliler Günü tam olarak da bu yönde bir amaca sahiptir. Engeller konusunda insanları bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır bu özel gün.

 

Farkındalık oluşabilmesi için öncelikle hayatın içinde kendine zor bulan ve birçok farklı konuda sorun yaşayan ve de yaşadıkları bütün problemlere çözüm bulmak için çabalayan ve aramızda olan engelli insanların farkında olmak her şeyin ilk aşamasıdır. Bu aşama sonrasında da yaşamlarını kolaylaştırmak adına civarları düzenlemek ve de ihtiyaçlarına göre yardımlarda bulunmaktır. Sorun oluşmadan önce eğer tedbir alınırsa yaşamları daha kolay bir hal alır.

 

Dünya üzerinde her sene 3 Aralık günü engelliler için düzenlenen etkinlikler ve bilinçlendirme kampanyaları ile geçmektedir. Günün anlamı ve önemi tüm dünyaya anlatılır ve yaşam içinde bulunan engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşamımızın bir yerinde onların da olduğunu unutmadan yaşamak gerektiği aşılanmaktadır. Toplum çevresinde oluşan sıradan kalıplar içinden çıkabilmek ve kapalı alan sınırlardan kurtulabilmek gereklidir. Ayrımcılık yapanlara uyarılarda bulunulmalı ve onların engeli olmayanlardan hiçbir farkı olmadığını onlara anlatarak değil hissettirerek yaşanmalıdır.

 

Her sene aynı gün yani 3 Aralık tarihlerinde engelli olan bireylerin yaşam kalitelerini arttırabilmek ve onların her türlü problemine çözüm üretebilmek yani kısacası onların bütün yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışılması gerektiğini vurgulamaktadır. Engelli kişilerin yaşama karşı olan inançlarını ve öz saygılarını kaybetmemesi aslında çevresinde bulunan insanların görevidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bütün insanların engelli insanlarla yaşamayı öğrenebilmesi ve onlar için güzel bir dünya oluşturabilmek için çabalaması gerektiğini öğreten bir gündür. Engelsiz bir yaşam için engellerden korkmayın ve engellerle yaşamayı öğrenin!

 


Gümüş Değerinde Günler

03 Aralık 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Günler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR