Morun En Güzel Hali Ametist Taşı Gümüş Takılarla Birlikte

Morun En Güzel Hali Ametist Taşı Gümüş Takılarla Birlikte

 

Gümüş takılar her türlü ortama uyan ve her türlü kıyafete güzellik ve alım katan aksesuarlardır. Takılar kadınların özellikle özel günlerde çok dikkatle seçtiği ve kıyafetlerine uyması için uğraştığı birer aksesuarlardır. Gümüş madeni önce doğadan toplanmakta ve ardından ince el işçilikleri ile işlenmektedir. Bu işlemeler genel olarak belirli çizim ve modellere göre yapılmaktadır. Gümüş işlendikten sonra kimi zaman taşlarla süslenmekte ve görsel açıdan ortaya güzel görüntüler çıkarılmaktadır. Kullanılan taşlar kimi zaman sentetik kimi zamansa doğal taş olmaktadır.

Doğal taşlar gümüş takılarda hem görsel güzelliği sağlıyor hem de insan vücuduna olumlu bazı etkiler yapmaktadır. Morun en güzel hali diye tanımladığımız ametist taşı gümüş takılarda kullanılarak ortaya göz kamaştıran ürünler çıkmakta ve bu ürünler bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Rengini içindeki demir elementinden aldığı düşünülen bu taşın gerçek renklerinin aslında sadece röntgen altında görülebildiği düşünülmektedir.
 

 

Ametist Taşının Faydaları Nelerdir?


Ametist taşı eski dönemlerde şarap kadehlerinde kullanılmaktaydı. Sarhoş etmeyen taş anlamı taşıyan bu taş eski dönemlerde enerjisi için ve sarhoş etmeme özelliği için kullanılmaktaydı. Bu taşın en önemli faydası ve en çok bilinen özelliği taşa dokunan kişilerde rahatlama hissi oluşmasıdır. Taş vücuttaki negatif enerjiyi emerek kişinin zihninin açılmasını ve zinde kalmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu taş yine yaydığı enerji ile siniri ve öfkeyi de yok etmektedir.

Yoğunluk olarak da enerjisi diğer taşlardan daha yoğundur bu nedenle de dikkati toplayan bir özelliğe sahiptir. En çok enerji taşıyan ametist taşları ya çok koyu olanlardır ya da en açık olanlardır. Uyku problemlerine de iyi gelen bu taşlar tedavi amacıyla problemi olan kişinin yastığına koyulmaktadır.

Ametist Taşı ve Gümüş

Gümüş takılar işlenme sonrasında taşlarla süslenerek ve işlenerek ortaya güzel işler çıkarılmaktadır. Ametist taşı enerjisi yüksek olan bir taş olduğu için ve kişiye rahatlama hissi verdiği için en çok tercih edilen taşlardan birisidir. Özellikle tespih, yüzük ve kolye gibi takılarda kullanılan bu mor renkli doğal taş birçok açıdan faydalı ve birçok gümüş takı ürünlerinde bulabilirsiniz.

Gümüşün kendine has parlaklığı ve ametist taşının muhteşem canlı morunun birleşimi ile ortaya çıkan göz alıcı renkler, takılarınızda yanınızda bulunarak gözleri her girdiğiniz ortamda üzerinize toplayacaktır.

 

 

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

20 Ocak 2020

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR