Ölümsüzlüğün Taşı Akik ve Gümüş

Ölümsüzlüğün Taşı Akik ve Gümüş

 

Özel tasarımlar ile üretilmiş olan gümüş takılar kadınlar tarafından her zaman tercih edilmektedir. Kendine has parlaklığı ve asil duruşu ile göz kamaştıran gümüş, özel taşlarla bir araya getirilerek özel takılar meydana gelmektedir. Seçilen taşlarla bir araya gelen gümüşün oluşturduğu takılar renkleriyle, parlaklığıyla ve de birbiri ile olan uyumuyla birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Hem sağlıksal anlamda olumlu etkilere sahip olması hem de insanlara pozitif enerjiler yüklemesiyle doğal taşlar, takılarda tercih edilen birer obje olmuştur. İnsanlara özgüven ve enerji aşılayan doğal taşlardan birisi de akik taşıdır. Akik taşı diğer isimleriyle ölümsüz taşı veya Yemen taşı, bugüne kadar olumsuz etkilerden korunmak için evlerde eşyaların üzerinde ya da takılarda kullanılmıştır.
 

 

Akik Taşı Nedir?


Akik taşı görüntüsüne bakıldığında sanki bir merkez etrafında toplanmış olan halkalardan oluşuyormuş görüntüsüne sahiptir. Halkasal görüntüye sahip olan ve olumsuz etkilere karşı bir hançer görevi gören bu taş sert bir taştır ve renkli olan kısımlarından ışığı geçirmektedir. Her rengin tonlarını içinde barındıran bu taş genel olarak yeşil, gri, kırmızı ve bunların tonlarını içerisinde barındırmaktadır.

İslamiyette de önemli bir yere sahiptir bu taş. Türkiye sınırlarında çoğunlukla çok yağış alan Karadeniz bölgesinden çıkarılmaktadır. Akik taşı Hazreti Muhammed’in parmağında bulunan kutsal sayılan yüzüğün üzerindeki taştır. Ve bu yüzüğü bir mühür olarak kullanmıştır. Bu nedenle İslamiyette önemli bir taş konumdadır akik taşı.
 

Akik Taşı İnsan Vücudunda Ne Gibi Etkiler Yaratır?


Halka görünümüyle akik taşı eski zamanlardan beri çok kuvvetli bir iyileştirici taş olarak bilinmektedir ve de kullanılmaktadır. İnsan vücuduna temas ettiği  zaman vücudun ısısını arttırmakta be dokundurulduğu yerin sıcaklığını kısa sürede artırmaktadır. Bu sayede temas ettiği bölgelerdeki kas ağrılarını azaltmakta ve gerilmeyi geçirmektedir. Cilt rahatsızlıklarında tedavi olarak kullanılan akik taşı şifalı taşlar kategorisinde bulunmaktadır. Cilt hastalıkları yanı sıra damarların da güçlerini arttırdığı gözlemlenmiş ve damar tıkanıklığı, damar incelmesi gibi rahatsızlıkların tedavilerinde kullanılıyor.

Cinsellik ile alakalı da olumlu etkiler yaratan bu taş erkeklerle teması sonrasında erkeklerde cinsellik anlamında pozitif ilerlemelere sebep olmaktadır. Ayrıca yeni doğum yapmış kadınlarda ve yeni doğan bebeklerde gelişim açısından büyük etkiler yaratmaktadır. Çocukların ve bebeklerin kemik gelişimlerini hızlandırarak kemik rahatsızlıklarında tedavi olarak kullanılıyor.Bu nedenle gelişimi yavaş gerçekleşen bebeklerde ve çocuklarda akik taşı ile tedaviye başvurulmaktadır.
 

Akik Taşı ve Gümüş


Kadınlar takılarını genel olarak giydikleri kıyafetlere ve saç renklerine göre seçiyorlar. Akik taşı sahip olduğu tonlarla birçok elbiseyle uymaktadır. Gümüşün göz alıcı parlaklığı ve sahip olduğu kendine has rengi ile bu taşın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan göz alıcı görsellik ve de usta ellerin üretimi olan tasarımlar birleşerek herkesin ilgisini üzerine çekecek olan ürünler ortaya çıkmaktadır. Ölümsüzlük taşı olan akik taşı sağlık anlamında da vücuda olumlu etkileri ile tercih edilip, takıların vazgeçilmez madeni olan gümüş ile birleşerek bütün ilgiyi üzerinize çekmenizi sağlayacak.

 

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

06 Ocak 2020

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR